"Стоп цензурі!" закликає Бондаренко йти до суду, а не дзвонити на телеканал

Понеділок, 28 лютого 2011, 21:53

Громадський рух "Стоп цензурі!" заявляє, що політики не мали права спонукати керівництво телеканалу СТБ знімати з ефіру сюжет про підготовку телепроекту "Розмова з країною".

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті руху.

Якщо політики мали підозри щодо порушень стандартів та етики журналістами СТБ Ганною Сурядновою та Тимофієм Кощієм, то мали звертатися до комісії з питань етики і моралі осередку профспілки "Медіафронт" на цьому каналі, а не спонукати керівництво телеканалу знімати сюжет з ефіру.

Журналісти нагадують, що стаття 15 Конституції встановлює, що цензура в Україні заборонена.

"Обмеження прав ЗМІ і примусове нав’язування їм своєї позиції чи думок, суперечать і статті 45-1 закону "Про інформацію", - йдеться в заяві.

"Звертаємо увагу керівництва телеканалу СТБ та народного депутата від Партії регіонів Олени Бондаренко на те, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України", - йдеться в заяві.

"Стоп цензурі!" нагадує представникам Партії регіонів, в особі народного депутата Олени Бондаренко, про те, що втручання органів державної влади в законну діяльність ЗМІ є неприпустимим, та таким, що не відповідає чинному законодавству та міжнародним зобов’язанням України.

Рух закликає менеджмент телеканалу СТБ діяти згідно із законами України, які гарантують незалежність ЗМІ, журналістів, і у випадку тиску у формі дзвінків, листів, усних зауважень до працівників ЗМІ з боку політиків, посадовців, підприємців зберігати незалежність, радити звертатися до професійних організацій галузі або ж до суду.

"Стоп цензурі!" наголошує на тому, що усі конфліктні ситуації між творчим колективом та менеджментом ЗМІ мають вирішувати безпосередньо професійні організації журналістів або інші спеціально створені для цього органи - саморегулятори галузі.

Як відомо, в п’ятницю Бондаренко подзвонила гендиректору СТБ Володимиру Бородянському, після чого з ефіру було знято сюжет про те, як відбувалася підготовка до телепроекту "Розмова з країною".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News