Ар’єв просить Пшонку розслідувати, хто голосував його карткою

Четвер, 3 лютого 2011, 11:55

Депутат від НУНС Володимир Ар'єв просить Генпрокуратуру розслідувати інцидент з голосуванням його картки за зміни до Конституції за його відсутності у сесійній залі.

Про це повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Ар'єв, перебуваючи у Вашингтоні, направив до ГПУ заяву з проханням "розслідувати фальсифікацію голосування" за зміни до Конституції від його імені 1 лютого.

“Зазначена подія була би неможливою без протиправного втручання в систему електронного голосування у зв'язку з тим, що я особисто, маючи при собі електронну картку для голосування перебував у літаку, який прямував до Сполучених Штатів Америки", - заявив він.

Депутат зазначив, що відповідно до частини 3 статті 84 Конституції України “голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом особисто”.

“Я не передавав свою електронну картку для голосування жодній особі. Я не здійснював ніяких дій для виготовлення копії такої картки, чи будь-якого пристрою для голосування від мого імені стороннім особам”, - сказано в заяві.

“Самооборонець” вважає, що "голосування, яке відбулось від його імені та за його відсутності, без його відома та всупереч його волі є грубим порушенням Конституційного права народного депутата на голосування особисто".

“Голосування в такий спосіб могло відбутись тільки за втручання осіб, які займають певні службові посади та мають доступ до електронної системи голосування”, - переконаний він.

“Відповідно, ці факти свідчать про наявність ознак злочину, передбаченого частиною 2 статті 344 Кримінального злочину “Втручання у діяльність державного діяча”. На підставі викладеного вище прошу порушити кримінальну справу, встановити осіб, винних у скоєнні цього злочину та притягнути їх до відповідальності”, - вимагає Ар'єв.

Як відомо, Ар’єв заявляє про фальсифікацію голосування за зміни зміни до Конституції, за яким дата парламентських виборів відсувається на 2012 рік, а президентських – на 2015.

Перебуваючи у Вашингтоні, Ар’єв продемонстрував свою картку для голосування і заявив, що хтось, очевидно, виготовив дублікат без його відома.

Водночас у Партії регіонів назвали такі заяви Ар’єва "новою технологією" і заявили, що він голосував за ці ж зміни до Конституції у першому читанні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...