Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича просять позбавити Каддафі українських нагород

Четвер, 10 березня 2011, 17:20

НАТО вирішило посилити свою військово-морську присутність у Середземному морі.

Про таке рішення в четвер ввечері оголосив генсек НАТО Андерс фог Расмусен, говорячи про результати засідання міністрів закордонних справ щодо ситуації в Лівії.

За його словами, кораблі допоможуть моніторити ситуацію в Лівії, а також слідкувати за дотриманням заборони на продаж будь-якої зброї силам Каддафі.

Також країни-члени НАТО заявили, що готові взяти на себе забезпечення впровадження зони вільної від перельотів над Лівією у випадку, якщо "ООН надасть такий мандат". Водночас він додав, що є потреба в подальшому плануванні.

Фото GALLO/GETTY 

Також Расмусен наголосив, що НАТО є об'єднаним.

Раніше AFP з посиланням на власні джерела повідомило, що Франція має намір запропонувати нанести точкові удари в Лівії по силам Каддафі. В свою чергу Расмусен назвав це "чутками з невідомих джерел" та відмовився від коментаря.

В свою чергу Європарламент закликав голови європейської дипломатії Кетрін Ештон офіційно визнати опозиційну Національну раду Лівії. Франція вже заявила, що визнає Національну раду офіційним представником Лівії.

Фото GALLO/GETTY

***

В свою чергу екс-міністр закордонних справ, депутат Борис Тарасюк звернувся до президента Віктора Януковича з пропозицією позбавити Каддафі державних нагород, виданих попередньою українською владою.

"Україна повинна засудити застосування лівійським режимом військової сили проти свого народу. Це можливо зробити, у тому числі, й шляхом позбавлення Муаммара Каддафі державних нагород України", – йдеться у зверненні.

Як відомо, в 2003 році Каддафі був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня, а у 2008 році – орденом Б.Хмельницького І ступеня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування