Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ціна бензину перевалить за 10 гривень

П'ятниця, 11 березня 2011, 08:19

Найбільші оператори ринку нафтопродуктів мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 грн за літр.

Вони пояснюють це зростанням цін на нафту й збільшенням ставок акцизного збору на нафтопродукти, повідомляє Комерсант-Україна.

Експерти зазначають, що дуже різко подорожчають нафтопродукти в імпортерів, які вже продають бензин на 20% дорожче рекомендованого Кабміном рівня.

Так у компанії "Галнафтогаз" повідомили, що в цей час виправдана середня ціна А-95 у роздробі має становити вже близько 10,2 грн за літр, дизельного палива - 9,5 грн за літр.

Про плани підвищити ціни заявили також у компаніях "Контініум" (377 АЗС під маркою WOG) і " Лукойл-Україна" (284 АЗС).

"Преміум-бензин на заправках "Лукойла" уже продається по 10,2 грн за літр. Якщо зростання цін на нафту продовжиться, то до кінця березня вже звичайний А-95 на всіх АЗС буде продаватися за такою ціною",– зазначили в прес-службі "Лукойла". 

Головною причиною подорожчання палива стало збільшення цін на нафту й нафтопродукти у світі, вважає експерт консалтингової компанії UPECO Олександр Сиренко.

В четвер вартість квітневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі через погіршення ситуації в Лівії досягла $104,7 за безбуржуазність.

За словами Сиренка, найбільш значно паливо подорожчає на АЗС, що продають імпортні нафтопродукти. "Сьогодні літр преміум-бензину А-95 на заправленнях 'Окко' коштує 10 грн за літр, КЛО й 'Лукойл' - 10,2 грн за літр, а на АЗС Shell - 10,79 грн за літр. Тоді як на АЗС, що торгують українськими нафтопродуктами, паливо коштує 9,3-9,5 грн за літр",- сказав аналітик.

У березні, за його словами, розрив в ціні імпортного й українського пального збільшиться. "Це пов'язане з тим, що у світі ціни на готові нафтопродукти зростають більше швидкими темпами, ніж на нафту",– зазначає Сиренко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування