Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенку прикро, що судді стоять на колінах

П'ятниця, 11 березня 2011, 11:41

Глава Верховного суду Василь Онопенко заявляє, що йому не соромно за останні 5 років діяльності на посаді.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання, поставлені йому суддями на пленумі, який має вирішити висловлювати Онопенку недовіру, чи ні.

"Те, що я робив до цього, мені не соромно. Те, що я не зробив, це не від мене залежить. Хоча чи є в цьому залі той, хто все зробив?", - сказав він, наголосивши при цьому, що в разі, якщо він і надалі виконуватиме повноваження глави Верховного суду, то він буде робити все, що передбачено Конституцією.

Разом з тим на запитання, чи не прикро йому за призначення на певні адміністративні посади окремих суддів, він відповів: "Мені прикро за тих суддів, в тому числі, які займають адміністративні посади і залежать в роботі від влади… стоять на колінах. Це не суддя… якого викликають в кабінеті і дають вказівки".

Разом з тим, на інше запитання, яке стосувалося, чи вірить він, що Верховний суд відродиться, якщо ним керуватиме Онопенко і надалі, він відповів: "Я особисто вірю, що Верховний суд відродиться, він не вбитий не дивлячись на певні зусилля, я не буду казати кого. Він відродиться, чим менше йому вставлятимуть палки в колеса".

У свою чергу суддя Верховного суду Микола Гусак, виступаючи на пленумі зауважив, що він особисто голосуватиме за висловлення Онопенку недовіри, хоча 5 років тому голосував за його обрання.

У контексті цього Гусак заявив, що на його переконання, підстав для обрання Онопенка главою Верховного суду не було раніше і немає зараз.

"Він займався політикою і не був суддею Верховного суду, не був тим, хто здійснює правосуддя… Василь Васильович, займаючись політичною діяльністю, привніс її і сюди… Ми тоді злукавили, голосуючи за нього", - сказав він.

В той же час Гусак наголосив, що він не хоче "щоб Верховним судом керували з інших кабінетів, щоб вся влада була приватизована однією партією – партією влади".

У засіданні пленуму оголошено перерву для підготовки до голосування щодо висловлення недовіри Онопенку.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування