Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина Луценка розповіла, чому його не випускають на волю

П'ятниця, 11 березня 2011, 15:33

Влада відмовляється звільнити Юрія Луценка з-під варти, бо боїться відповідальності за незаконне затримання і утримання його під вартою протягом 2-х місяців.

Таку думку висловила дружина екс-голови МВС і лідера "Народної самооборони" Ірина Луценко в інтерв'ю газеті "Високий замок".

"Випустити Юру – значить визнати, що його затримання і тримання під вартою більш ніж два місяці були незаконними, із порушенням прав людини – права на захист, невизнання своєї вини. За це потрібно нести відповідальність", - заявила вона.

За словами дружини екс-міністра, "Луценко як читав матеріали кримінальної справи по 100-150 сторінок в день - так і читає, як не визнавав своєї вини - так і не визнає".

"Нинішній владі ненависне таке явище, як "Луценко". Він уособлює народне волевиявлення свободи, незалежності, яке яскраво проявилося на Майдані у 2004 році", - вважає Ірина Луценко.

"Луценко за ґратами – це така собі відповідь народу: "не балуй", "в стійло!", "всім мовчати!", "не піднімати голови!". Будь-який прояв непокори буде каратися, як у 37-му році, "трійкою" - прокурор, суддя і слідчий", - заявила вона.

На переконання дружини Юрія Луценка, влада прагне "перетворити нас на маргіналів і царювати десятиліттями".

"Єдиний суд, де українці можуть знайти правду, це Європейський суд. Ми звернулися туди із позовом. Чекаємо на розгляд справи", - сказала вона.

Ірина Луценко повідомила, що вона "отримала статус офіційного захисника чоловіка" і може бачити його в робочі дні у спеціальному приміщенні СІЗО, де разом із адвокатами і чоловіком знайомимося з матеріалами справи.

"Але ми домовилися з Юрою зустрічатися раз на тиждень. Чоловік каже, що я його розслаблюю, а це зараз ні до чого", - повідомила вона і також зазначила: "Звичайно, камера прослуховується, бо нас завжди заводять в одну й ту саму".

За словами Ірини Луценко, екс-голова МВС не зламався після арешту. "Я 22 роки живу в сім’ї Луценків. Повірте, це міцна порода. Такі утиски, несправедливість їх тільки загартовують і надають здорової злості", - зазначила вона.

"Ми стабільно працюємо у доведенні своєї правоти. Задіяли всі можливі міжнародні інституції. Ведуться переговори із представниками Європарламенту та Конгресу і Держдепу США, плідно співпрацюємо з впливовою зарубіжною пресою", - повідомила Ірина Луценко.

За її словами, Юрій Луценко дає соратникам лише один "рецепт" – об’єднатися: "Зняти корони з голів, забути про свої князівства, переформатуватися і шукати лідера, який би зміг об’єднати навколо себе. Цього чекає від опозиції народ. Він давно готовий об’єднуватися, а його представники-обранці – ще ні. А час грає не на Україну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...