Фірташ: Янукович відзначений Богом

Субота, 12 березня 2011, 17:23

Бізнесмен Дмитро Фірташ заявив, що президент Віктор Янукович "відзначений Богом".

Про це він сказав в інтерв'ю французькому виданню "Politique Internationale", повідомляють InoСМІ.

За словами Фірташа, він знає Януковича вже багато років.

"Перше, про що слід розповісти, кажучи про нього - це його життєвий шлях. Він пройшов дуже складну школу. На мій погляд, ця людина відзначена Богом, якщо вибралася з таких умов. Він виріс без матері. Він всього добився сам", - сказав бізнесмен.

"У радянські часи він був директором автоколони, де працювали близько 3 тисяч людей: "ДонбасТрансРемонт". Це підприємство працювало на половину Радянського Союзу, це - тепловози, депо, під'їзні шляхи", - заявив він.

За словами Фірташа, "людина, яка керувала такою організацією, не могла керувати, не розуміючи".

"Потім Янукович був заступником губернатора області, губернатором, двічі - прем'єр-міністром, і став президентом. Він не закінчував престижний зарубіжний вуз. Але, повірте, Радянський Союз умів виховувати керівників", - сказав він.

Крім того, Фірташ розповів, що добре знає екс-президента Віктора Ющенка, з яким познайомився ще в Нацбанку.

"Я скажу вам так: Ющенко щиро вірив у демократію, у нього не було якихось поганих намірів для країни і він не ошуканець. Я анітрохи не сумніваюся в тому, що в душі він саме українець. Я думаю, що Ющенко, в принципі, задумав чудові реформи", - заявив він.

"Чому в нього не вийшло? Я скажу прямо: перша причина - це Юлія Тимошенко. Після перемоги помаранчевої революції вона стала прем'єр-міністром. І відразу почала займатися своєю передвиборчою кампанією", - зазначив бізнесмен.

"Друга помилка Ющенка - його оточення: крім Тимошенко, яка була його політичним союзником, він привів до влади людей, які просто не здатні були обіймати такі посади", - вважає Фірташ.

За його словами, ключова помилка Ющенка те, що "з моменту його приходу до влади його посварили з бізнесом". "Він потім почав виправляти ситуацію, але було пізно. Особи, які прийшли слідом за ним, мали єдину мету - збагачення", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування