Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стоп цензурі!" закликає Коломойського розв'язати конфлікт навколо газети

Вівторок, 15 березня 2011, 21:19

Журналістський рух "Стоп цензурі!" висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася у холдингу "Главред-медіа", і, зокрема, в "Газете по-киевски".

"Ми висловлюємо підтримку своїм колегам-журналістам та звертаємося до власника холдингу Ігоря Коломойського і топ-менеджерів холдингу з пропозицією якнайшвидше розв'язати внутрішні конфлікти в рамках правового поля, виплатити заборговану зарплатню журналістам та відновити стабільний вихід видання", - йдеться в заяві. 

Як відомо, газета, яка виходить із січня 2003 року і є одним із лідерів ринку друкованої преси України, призупинила свій вихід.

Редакція видання пояснює це організаційними причинами, однак є підстави вважати, що до цього призвела і не впорядкована система відносин всередині холдингу.

Також Рух звертається до членів комітету Верховної Ради з питань свободи слова та ЗМІ з тим, аби народні депутати ініціювали законодавчі зміни з метою посилення ролі та незалежності редакційних рад всередині редакцій, фінансової та процедурної прозорості в ЗМІ. 

"Ми переконані, що ЗМІ, завдання яких серед іншого полягає і в контролі за діями влади, мають самі демонструвати приклад щодо відкритості", - йдеться в заяві.

"Це убезпечить журналістів від тиску з боку власників, який найчастіше чиниться в економічний спосіб. Це має стати черговим кроком для посилення спроможності українських мас-медіа", - уточнили в "Стоп цензурі".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...