Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа поставила Україні умови

Середа, 16 березня 2011, 09:58

У ЄС сподіваються, що Україна продовжить проведення життєво важливих дня неї реформ.

Про це заявив у вівторок у Брюсселі директор департаменту зовнішньополітичного сервісу ЄС Мирослав Лайчак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми повинні продовжувати наполягати на прогресі у важливі реформах в Україні, зокрема судовій, виборчій, проведенні конституційної реформи. Так само необхідна і боротьба з корупцією", - сказав він.

Лайчак заявив, що "успішна імплементація цих реформ є критичною для досягнення політичної асоціації, яку ми хочемо досягнути в нашій новій угоді, яка побудована на спільних цінностях".

Він зазначив, що зона вільної торгівлі є лише елементом "більш широкої угоди", яка включає права людини, демократію та фундаментальні свободи.

Лайчак також упевнений, що позитивним і сильним сигналом для партнерів України буде успішне завершення ратифікації та імплементації низки документів зовнішньополітичного характеру.

Він також окремо зупинився на важливості проведення конституційної реформи. "Ми сподіваємося на прогрес у цьому питанні", - підкреслив Лайчак.

Говорячи про проведення конституційної реформи, він зазначив, що ЄС сподівається на включення всіх опозиційних партій в цей процес і залучення кращих експертів.

"Ці та інші важливі реформи включені в наш порядок денний, розроблений з метою імплементації в майбутній Угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі", - підкреслив Лайчак.
 
Крім того, за його словами, в Брюсселі вітають зобов'язання президента України Віктора Януковича щодо розробки Виборчого кодексу за допомогою відкритого і всеосяжного процесу.

Лайчак також окремо зупинився і на питанні модернізації економічного управління.

"Ми надаємо велику важливість бізнес-клімату, питанням інвестицій в Україну. Не секрет, що ми отримуємо повідомлення про проблеми в сфері захисту прав інтелектуальної власності, про проблеми з митницею. Ми продовжимо приділяти нашу увагу цим питанням найближчим часом", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...