Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв вимагає негайно розрахуватися за газ

Середа, 16 березня 2011, 16:05

Уряд вимагає термінового підвищення рівня розрахунків за спожитий газ.

Про це заявив на селекторній нараді із керівниками всіх регіонів перший віце-прем‘єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, повідомляє урядова прес-служба.

"Надання міністерствам та областям більшої самостійності, як ми бачимо, не сприяло підвищенню відповідальності за стан платіжної дисципліни, заявив він", - йдеться у повідомленні.

Клюєв зазначив, що в деяких регіонах у цьому опалювальному сезоні не лише не зменшилася загальна заборгованість, а навіть зросла.

За його словами, найнижчі рівні розрахунків за спожитий газ підприємств теплокомуненерго мають Закарпатська область – 17,7%, Луганська – 19,3%, Крим – 22,4%, Донецька – 25,5%, Житомирська – 33,2%, Кіровоградська – 36,5%, Севастополь – 29,4%.

"Загальна заборгованість підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ з 1999 по 2011 роки досягла 13,1 мільярдів гривень, що еквівалентно майже 11 мільярдам кубометрів природного газу, якого б вистачило для забезпечення всіх підприємств теплоенергетики протягом року", - йдеться у повідомленні.

За словами Клюєва, у підсумку загальна заборгованість майже не зменшилася, адже на початку опалювального сезону у листопаді 2010 року вона становила близько 14 мільярдів гривень.

"Що заважає своєчасним розрахункам у ситуації, коли населення розраховується за послуги з теплопостачання і постачання гарячої води на 81%?", - запитав він.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що незважаючи на те, що уряд домігся відкриття спеціальних рахунків із спеціальним режимом використання для автоматичних розрахунків за спожитий газ, окремі комунальні підприємства теплоенергетики, мають інші рахунки, на які надходять кошти від споживачів теплової енергії.

Клюєв доручив керівникам областей припинити практику використання комунальними підприємствами теплоенергетики кількох рахунків.

За кожний відсоток збільшення газового боргу керівники всіх місцевих рівнів будуть нести персональну відповідальність і звітувати перед Кабміном, заявив він.

"Дивує велика інертність в роботі зі збору коштів з боку керівництва "Нафтогазу". Окрім голослівних заяв, що споживачі не платять, неможливо почути, які заходи вживалися для покращення ситуації з платежами", - сказав перший віце-прем‘єр.

У той же час Клюєв зазначив, що уряд готує кроки для надання допомоги місцевій владі з погашення заборгованості.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування