Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати Януковича хочуть бути собаками Павлова

Четвер, 17 березня 2011, 10:56

Верховна Рада може повернутися до розгляду постанови про введення в дію системи Рада-3 наступного пленарного тижня.

Про це заявив на брифінгу у четвер лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, депутати мають з’ясувати, чому Держслужба спецзв’язку досі не надала своїх висновків щодо нової системи голосування.

"А крім того, є різні способи голосування, як у парламентах інших країн, і ми також їх розглядаємо", - сказав Єфремов.

На запитання, які саме способи голосування влаштовують українських депутатів, він навів приклад США, де під час обговорення законопроектів у залі присутні переважно депутати, які розробляли даний документ, а всім іншим повідомляється про необхідність голосування за 20 хвилин до початку.

"Вони (конгресмени США) мають перебувати на такій відстані, щоб у межах 20 хвилин дістатися свого робочого місця. У робочих комітетах звучить сигнал, який наші депутати вже жартома обізвали синдромом Павлова. І депутат знає, що за 20 хвилин він має бути у сесійній залі. Тим самим йому надається час завершити роботу, яку він проводив і прибути до зали", - розповів Єфремов.

"Це як один з варіантів. А в Німеччині, наприклад, не ставиться питання, хто "за", а ставиться питання, хто "проти". Тому жодних проблем тут немає", - додав він.

Як відомо, депутати у четвер не підтримали постанову про введення в дію Ради-3. Минулого пленарного тижня спікер Володимир Литвин пообіцяв підписати розпорядження про її впровадження. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування