Янукович сказав чиновникам охороняти пам'ятки

Четвер, 17 березня 2011, 14:07

Президент Віктор Янукович вважає, що чиновники мають оберігати історичні памятки.

Про це він заявив під час засідання Гуманітарної ради.

За словами Януковича, місцеві чиновники несуть персональну відповідальність за незаконну забудову на території історико-культурних пам'яток.

"Ні один закон і ні одне рішення не є легітимним, коли загрожує історичним та культурним пам'ятникам загальнолюдського і суспільного значення", - зазначив він.

Крім того, Янукович виступив з ініціативою щодо створення "повномасштабної" історико-культурної електронної бібліотеки в інтернеті.

"Ні для кого не є секретом, що наші діти та онуки беруть більше інформації в інтернеті, ніж у книжках. Але ця інформація розпорошена. Давайте створимо ресурс, на якому у відкритому доступі буде викладено те, що створено за багато віків", - сказав він.

На переконання президента, в електронній бібліотеці мають бути викладені матеріали щодо історико-культурної спадщини на базі фондів музеїв та студій звукозаписів, та інших осередків культури.

Янукович наголосив, що ресурс розроблятиметься на кошти меценатів, а також шляхом раціонального використання грантів та максимально ефективного використання наявних державних коштів.

Він також застеріг підлеглих від надмірного адміністрування процесу створення бібліотеки, "щоб не вбити ідею непотрібним контролем".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування