Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ракетні удари знищили резиденцію Каддафі

Понеділок, 21 березня 2011, 08:21

Один із останніх ракетних ударів по Лівії завдав значних збитків комплексу резиденцій полковника Муаммара Каддафі у Тріполі.

Журналісти розповідають, що чотирьохповерхова адміністративна будівля повністю зруйнована, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Повідомлень про жертви поки немає.

Повідомляється, що у цій будівлі містився командний центр, однак Пентагон заперечує, що Муаммар Каддафі був мішенню атаки.

  Будівля, яку називали можливим місцем перебування Каддафі

За повідомленням державного лівійського телебачення, в результаті обстрілів загинуло 48 людей і понад 150 людей отримали поранення.

Американські військові очікують, що найближчими днями контроль за військовою операцією в Лівії візьмуть на себе або сили НАТО, або франко-британська коаліція. Заяву про це зробив міністр оборони США Роберт Гейтс:

"Ми очікуємо, що протягом кількох днів зможемо передати основну відповідальність за військові дії на інші країни. Ми будемо продовжувати підтримувати коаліцію, залишимось членом коаліції і будемо мати свою військову роль у коаліції, але ми не гратимемо головну роль".

За даними Пентагона, під час операції лівійські засоби протиповітряної оборони зазнали істотних збитків.

Водночас, надходять повідомлення з міста Бенгазі, яке досі утримують повстанці. Там тривають сутички з проурядовими силами, військові використовують міномети і гранатомети.

Тим часом у Північно-Атлантичному альянсі немає згоди про подальші кроки організації щодо Лівії.

Є домовленість про те, що НАТО посилить військове ембарго Організації Об'єднаних Націй щодо Лівії. Однак плани посилити зону, заборонену для польотів над Лівією, зустріли опір із боку Туреччини, яка виступає проти інтервенції НАТО до Лівії. Для того, щоб ухвалити таке рішення, усі 28 членів організації мають його підтримати.

Арабська Ліга, яка підтримувала військову операцію проти Лівії, заявила, що тепер напад виходить за рамки операції щодо встановлення зони, забороненої для польотів.

Водночас, перша арабська країна – Катар – приєдналась до військової кампанії проти Лівії і надіслала чотири своїх військових літаки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування