Відомство Табачника рекомендувало журнал, який принижує галичан

Понеділок, 21 березня 2011, 11:21

У рекомендованому Міносвіти до передплати в українських школах журналі "Щедрику-Ведрику" була розміщена публікація, яка принижує жителів Галичини.

"Існування галичанина  зав’язане на селі і в нього відповідно селянське мислення – "на хлопський розум", - йдеться у статті про Галичину у випуску журналу за грудень 2010, повідомляє ZAXID.NET з посиланням на ГО "Самопоміч".

"У п’ятницю обласні центри на третину порожніють, люди роз’їжджаються по області, для того, щоб в понеділок наповнитися жителями сіл і містечок, "затарених" бульбою, буряком, яйцями, молоком і всім, що допомагає виживати в західноукраїнському не індустріальному місті", - йдеться у статті дитячого журналу.

"По-друге, на ринку праці Галичини не існує таких професій, як рерайтер, PR-консультант, екзистенційний психотерапевт, бо де просте життя – там проста робота – шофер, будівельник, медсестра, продавець", - зазначається у публікації.

"Максимум, про що можна мріяти галичанин з вищою освітою в рідному  місті – це робота клерком в регіональній філії великої компанії або банку. Не буває галичан-космонавтів, конструкторів, олігархів і великих політиків", - додає автор тексту, прізвище якого не вказується.

Як повідомляється, на відповідних сторінках у журналі вказано, що спонсором рубрики, у якій опубліковано текст, є Міжнародний освітній фонд ім. Ярослава Мудрого.

У супровідному листі, що надсилався разом з цим числом журналу до шкіл, наголошується: "Згідно з листом №14/18-3502 від 9.09.2010 р. Міністерства освіти та науки України Всеукраїнський дитячий журнал "Щедрику-Ведрику"...рекомендований до передплати усіма навчальними закладами І-ІІІ ступенів".

"Благодійний дитячий фонд "Щедрику-Ведрику" зобов’язаний інформувати Міністерство освіти та науки України про хід передплати", - йдеться у листі, підписаному директором благодійного фонду Блюхером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування