Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ємен: Дипломати і військові пішли проти президента. У Бахрейні кажуть про змову

Понеділок, 21 березня 2011, 14:41

Три генерали єменської армії висловили підтримку руху за відставку президента Алі Абдалли Салеха.

Так генерал Алі Мохсен Ахмар, який керує північно-західною військовою частиною повідомив в понеділок, що його частини захищатимуть протестувальників, передає Al Jazeera.

 

В свою чергу інший генерал, який також пішов у відставку, заявив, він поважає президента, оскільки той зробив багато гарний речей для країни, "але він також приніс багато проблем".

Він також додав, що спробує змусити президента піти мирним шляхом.

"Ми не хочемо, щоб наша країна перетворилася на Лівію", - додав він.

Також на знак протесту проти обстрілу протестувальників у відставку подали посли Ємену у Йорданії, Саудівській Аравії, Кувейті, Китаї та ООН.

 

Між тим у центрі Ємену з'явилися танки, щоб захистити палац президента.

У понеділок відбулися похорони 52 демонстрантів, застрелених на центральній площі Сани в п'ятницю. На вулиці перебувають тисячі демонстрантів, які вимагають відставки Алі Абдалли Салеха.

***

У Бахрейні король цієї країни, де також за допомогою військової техніки були розігнані протестанти, заявив що іноземна змова проти його країни провалилася, передає Al Jazeera.

Король Хамад бін Іса аль-Халіфа також подякував військам сусідніх країн, у тому числі Саудівської Аравії за допомогу у придушенні наслідків змови.

У Бахрейні вирішили зруйнувати символ невдалої спроби революції. Так площа виглядала під час акцій
 у п'ятницю символ зруйнували

Як відомо, у Бахрейні шиїти вимагали рівних прав із сунітами. Їхні вимоги підтримав Іран, де переважно мешкає шиїтське населення. Також Іран розкритикував участь сунітської Саудівської Аравії у розігнанні демонстрантів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування