Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський: вибірковості нема, а є "підсвічування" фактів

Вівторок, 22 березня 2011, 08:23

Голова СБУ Валерій Хорошковський не згоден із тим, що кримінальні справи проти представників колишньої влади - це політичні репресії.

"Ні, звичайно", - заявив він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання.

"Тема "ти моїх не займай, інакше це буде розцінене як політичне замовлення" породжена не сьогодні. Якщо ми справді хочемо побороти корупцію, ми повинні погодитися з одним правилом: винятків не повинно бути ні для кого. Будь-який виняток призведе до того, що корупційна система буде відтворюватися, як голови в дракона: на місці однієї відрубаної одразу виростає десять", - сказав Хорошковський.

"Сказати, що ми готові до такої системи "без винятків", я не можу з тієї причини, що в процесі доведення злочинів у осіб, які їх скоїли, знаходиться безліч вивертів, можливостей відкупитися, способів затягти розслідування й тощо. Тут, знов-таки, повертаємося до проблеми корупції й недосконалості законодавства", - додав він.

За словами голови СБУ, "зараз за дорученням президента працює група з реформування кримінальної юстиції, пропозиції якої допоможуть вирішити дану проблему".

Хорошковський не погодився, що в корупції зараз обвинувачуються тільки представники колишньої влади й правоохоронці застосовують вибірковий підхід.

"Те, що можу згадати з ходу, - заступник міністра екології, начальник цінової інспекції Міністерства економіки, затримані на хабарах шість суддів, три нерядових співробітники митниці", - навів він приклади притягнення до відповідальності представників нинішньої влади.

"Зрозумійте, є реальна робота, а є здатність "підсвічувати" ті чи інші факти. Коли у справах про корупцію виявляються замішані представники опозиції, то скандал здіймається негайно, справі надається політичне забарвлення, і тема на слуху", - зазначив Хорошковський.

"Ви зайдіть на сайт СБУ й побачите, що щодня служба когось затримує, щось попереджає, викриває. Але це ніби нецікаво, так? Дії влади чомусь усім здаються повсякденними, такими, що не заслуговують уваги, рутинними. Я не закликаю піарити наші досягнення, нам нема сенсу випинатися, доводити на кожному кутку, що ми робимо для країни щось важливе", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:14
Цього року темп зростання міжнародної торгівлі має подвоїтися: хто буде основним рушієм
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
17:36
Глава МЗС Італії проти використання зброї, яку надсилає країна, для ударів по РФ 
17:33
Тариф на електрику для населення може зрости вже цьогоріч – Держенергонагляд
17:30
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
17:14
відеоНа Одещині знищили морську міну
Усі новини...
Реклама: