Справу проти Кучми порушили, щоб його виправдати?

Вівторок, 22 березня 2011, 09:24

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає дії Генпрокуратури непослідовними і такими, що свідчать про політичний вплив на відомство.

Про це вона сказала "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію про можливе порушення кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми.

"Прокуратура мала рано чи пізно визначитися з приводу наявності ознак злочину у діях Кучми. Але дії прокуратури дуже непослідовні", - зазначила Теличенко.

Вона підкреслила, що ще до недавнього часу "прокуратура відстоювала виключення замовного характеру вбивства Гонгадзе з обвинувачення Пукача, навіть чинячи тиск на суддів".

"Це свідчить про наявність впливу політики, політичних інтересів в діях Генеральної прокуратури України", - сказала Теличенко.

Між тим вона підкреслила, що не може говорити про те, винен чи не винен Кучма.

"Але підстави для порушення кримінальної справи стосовно нього є", - вважає Теличенко.

Також на її думку, фігурантами у звинуваченні повинен бути не тільки Кучма, але і низка інших осіб.

Крім того, Теличенко висловила надію на те, що "плівки Мельниченка так чи інакше знайдуть належну оцінку у судовому слідстві".

У свою чергу газета Сегодня, посилаючись на експертів, пише, що не виключено, що результатом кримінальної справи буде виправдання Кучми або за реабілітуючими ознаками (якщо складу злочину не знайдуть), або за нереабілітуючими (якщо просто провину не доведуть).

Експерти вважають, що саме виправдання екс-президента і служить метою порушення проти нього справи.

Водночас у Фонді Кучми "Україна" не коментують інформацію про нібито порушену проти екс-президента кримінальну справу.

Прес-секретар фонду Михайло Малий заявив, що за відсутності офіційної інформації Генпрокуратури з цього приводу, жодних коментарів з боку фонду "Україна" не буде.

"Те, що пишуть в інтернеті, ми не коментуємо. Взагалі нічого", - підкреслив Малий.

Як відомо, за даними джерел "Української правди" і низки інших ЗМІ, ГПУ порушила кримінальну справу проти Кучми в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Гонгадзе.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News