Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський: ризики для життя Януковича знизили

Вівторок, 22 березня 2011, 09:57

Профілактичні заходи охорони президента і СБУ знизили ризики для життя глави держави та інших представників влади.

Про це заявив глава СБУ Валерій Хорошковський в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Будь-яка публічна людина піддається небезпеці. Нами фіксується достатньо фактів погроз, і не всі вони стосуються життя президента, а й інших представників влади", - сказав він.

"На даний момент ті профілактичні заходи, які зроблені, перш за все, охороною президента і нами, знизили вищевказані ризики. Але це не означає, що ми готові прибрати руку з пульсу і тим самим когось спровокувати на необдумані дії", - заявив глава СБУ.

Відповідаючи на питання, чи не здається йому, що з приходом до влади Віктора Януковича в суспільстві з'явилася тенденція вирішувати питання силовим методом, зокрема, за допомогою вибухів, Хорошковський сказав: "Ні, не здається".

"Якщо ви згадаєте, то в попередні періоди розвитку держави теж були вибухи, навіть з людськими жертвами. Точно можу сказати, що це не тенденція, пов'язана з владою", - зазначив він.

Крім того, коментуючи січневі вибухи в Макіївці, Хорошковський заявив: "У цьому конкретному випадку все було зроблено для того, щоб не допустити подальшого розвитку подій та встановити винних у скоєнні вибухів".

"Думаю, що однією з причин того, чому макіївські терористи так і не прийшли за грошима, стало те, що у відносно невеликій Макіївці був помітний весь механізм державної машини", - зазначив глава СБУ.

"Президент України, в цей час знаходився в Японії, дав усі необхідні команди, що дозволило у короткий термін вирішити завдання, які в мирний час не вирішуються місяцями. Наприклад, забезпечити необхідну суму (4 мільйони 200 тисяч євро)", - сказав він.

"Гроші були доставлені до Макіївки. За їх збереження я відповідав особисто...Безумовно, ці гроші ніхто не віддав би просто так, але як елемент оперативної гри вони були потрібні", - заявив Хорошковський.

За його словами, "якщо б за грошима прийшли, злочин було б розкрито відразу, по гарячих слідах".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...