Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери": сподіваємось, з’явилось бажання закінчити справу Гонгадзе

Вівторок, 22 березня 2011, 18:30

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" вітає заяву Генпрокуратори про порушення кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми.

Про це йдеться в заяві оприлюдненій "Репортерами" у вівторок.

В організації зазначають, що Кучма відіграв свою "роль у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе".

"Генпрокуратура вперше визнала речовими доказами записи колишнього охоронця Кучми Миколи Мельниченка. На записах чути, як голос, подібний до голоса Леоніда Кучми, говорить про необхідність позбутись Гонгадзе", - йдеться в заяві.

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що Кучма підозрюється у перевищенні влади, дачі незаконного розпорядження посадовим особам МВС, яке призвело до вбивства журналіста.

Колишньому президенту також заборонено покидати Україну до завершення слідства.

"Ми вітаємо той факт, що одна з ключових фігур нарешті знаходиться під слідством у зв’язку з справою Гонгадзе", - заявляють "Репортери без кордонів".

"Судова влада України на правильному шляху. Вони не повинні зупинятись, оскільки на плівках Мельниченка згадуються імена ще кількох високопосадовців у зв’язку зі справою Гонгадзе. Чи слід розглядати це розслідування як знак, що нарешті з’явилось справжнє бажання пролити світло на вбивство Гонгадзе? Ми сподіваємось на це", - йдеться у заяві.

"Але у нас є всі підстави лишатись дуже обережними стосовно справи, у якій було так багато суперечливих подій за останні 10 років. Останній приклад датується 3 березня, коли Печерський суд Києва визначив, що вбивство Гонгадзе не було замовним. Сьогоднішня заява не розвіяла наших сумнівів щодо юридичної незалежності у цій справі", - заявляють "Репортери".

В організації заявляють, що продовжують уважно стежити за подіями.

"Буде абсолютно неприпустимо, якщо це нове розслідування заведе у ще один глухий кут, або якщо воно буде проведено поспішно, з єдиною метою відбілити колишніх високопосадовців", - уточнюється в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...