Подольський підозрює, що справу на Кучму завели, щоб закрити декому рота

Середа, 23 березня 2011, 08:58

Журналіст Олексій Подольський припускає, що справа проти екс-президента Леоніда Кучми про причетність до вбивства Георгія Гонгадзе порушена, щоб "закрити рота" потерпілій стороні.

Про це Подольський, який також є потерпілим у справі проти Олексія Пукача, заявив в ефірі телеканалу ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"В Україні кримінальних справ порушується значно більше, ніж їх доводиться до суду. І можливо вона порушена якраз для того, щоб в рамках цієї справи довести, що Кучма ніякого відношення до вбивства і до мого випадку не має", - вважає журналіст.

Подольський зазначив, що сам факт порушення кримінальної справи проти Кучми ні про що не свідчить.

"Я буду задоволений тоді, коли побачу Кучму на лаві підсудних. А поки що невідомо, що із цією справою буде. Її поки що не об’єднали зі справою про вбивство", - наголосив він.

"Я думаю, що ця справа дасть можливість Генпрокуратурі закривати нам рота в суді, коли ми почнемо говорити про Кучму, про Литвина, про замовників, як було на процесі по виконавцям… Я боюся, що все це задумано для того, що Пукача ми засудили, а ця справа була відкладена у далекий ящик", - заявив Подольський.

На його переконання, відповідальність повинні нести також всі, хто займався фальсифікаціями у справі про вбивство Гонгадзе протягом усіх років її розслідування.

"Коли Потебенько у вересні, коли зник Гонгадзе, казав, що його бачили десь у Львові, він навмисно вводив в оману і слідство, і всю Україну. Тому що я, наприклад, не знайшов у справі жодної сторіночки про те, що Георгія хтось бачив", - зазначив журналіст.

"Справа реально почне розслідуватися тоді, коли ті, хто фальшував слідство 11 років, сядуть на лаву підсудних і почнуть давати покази, хто їм давав команду не тільки вивозити і бити Подольского і вбивати Гонгадзе, а хто давав команду фальшувати слідство", - заявив Подольський.

Він додав також, що, на його думку, у справі про самогубство екс-міністра МВС Юрія Кравченка є прямі докази того, що він був убитий – і ця справа є ключовою для розслідування справ замовників вбивства Гонгадзе.

"Кравченко – головний свідок проти Кучми. І якщо його вбили, то виникає питання: в чиїх інтересах вбито Кравченка? Хто давав замовлення на вбивство Кравченка?", - зазначив Подольський

"І от коли Генпрокуратура відмінить своє рішення про самогубство, назве це вбивством і почне розслідувати вбивство Кравченка, з того часу я повірю, що Генпрокуратура реально хоче розслідувати справу замовників. А до того – це все політичні ігри", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News