Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко: Записи з кабінету Кучми правдиві й законні

Четвер, 24 березня 2011, 07:26

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко стверджує, що автентичність його плівок, у яких фігурує екс-президент Леонід Кучма, перевірена прокуратурою.

Саме тому вони долучені до кримінальної справи у відношенні Кучми в якості доказів, сказав він в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"Якби вони були добуті мною незаконним шляхом, або вони були б неправдиві, вони не були б долучені як речовий доказ до справи", - наголосив Мельниченко.

"Я записував Кучму абсолютно законно, тому що у Кримінальному кодексі є така стаття як крайня необхідність. Я порушував закон за умов крайньої необхідності, і тому я збирав докази законно", - пояснив він.

Коментуючи слова Кучми про те, що той не вважає плівки речовим доказом, Мельниченко побажав екс-президенту пояснити це все у суді.

Він також наголосив, що згідно з чинним законодавством Кучма не може відмовлятися від очної ставки.

"Стосовно слідчих дій, тут не має значення, бажає він чи не бажає. Він громадянин України, і є чинне законодавство. Якщо слідчий приймає рішення про проведення очної ставки, він зобов’язаний прийти на цю очну ставку. Якщо не бажає, то примусом його прокуратура бере і приводить у слідче управління", - сказав колишній майор Державної служби охорони.

Мельниченко також висловив вдячність чинній владі, яка розпочала кримінальну справу проти Кучми, бо, на його думку, ця справа дає можливість подолати корупцію в Україні.

"Легалізація хоча б одного запису по справі Гонгадзе дає можливість Генеральній прокуратурі України повернути десятки мільярдів доларів до казни країни. Тоді сім’я Кучми "схудне", мінімум мільярдів на 5-10", - завив Мельниченко.

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляв, що однозначної відповіді щодо автентичності записів Мельниченка експерти не давали.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування