Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вкладників "Родоводу" віддали Ощадбанку

Четвер, 24 березня 2011, 10:24

Виплата коштів вкладникам проблемного Родовід Банку буде здійснюватися через державний Ощадбанк.

Про це заявив заступник глави Нацбанку Ігор Соркін, повідомляє прес-служба НБУ.

"По-перше, 17 березня цього року, відбулося засідання експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків, на якому було прийнято рішення про здійсненні виплат коштів вкладникам банку "Родовід" через один з державних банків", - сказав він.

"По-друге, Національний банк разом із Кабінетом міністрів на спільній нараді визначив, що таким банком буде Ощадбанк. Це надійний і стабільний банк, вклади в якому на 100% гарантовані державою. Крім того, банк має розгалужену мережу філій, яка зробить комфортним отримання коштів вкладниками у всіх регіонах країни", - додав Соркін.

Також, за його словами, НБУ звернувся до банків із вимогою надати Ощадбанку відповідну підтримку під час виплати коштів вкладникам Родовід Банку через їх банкомати та мережу.

Крім того, за словами заступника голови НБУ, на нараді "вирішено, що виплати коштів почнуться в квітні поточного року після погодження Національним банком і урядом усіх технічних процедур".

"Також хочу повідомити, що для прозорості процесу підготовки виплат та з метою підтримки постійного діалогу, Національний банк буде проводити регулярні зустрічі із представниками вкладників банку "Родовід", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...