МЗС благає українців поїхати з Лівії

Четвер, 24 березня 2011, 10:26

Міністерство закордонних справ України закликає всіх українців, які все ще перебувають у Лівії, скористатися можливістю і повернутися додому кораблем, надісланим з України.

Про це йдеться у зверненні МЗС, поширеному у четвер.

"Станом на сьогодні ситуація в Лівії залишається вкрай напруженою з тенденцією до подальшого загострення. Посольство України у Тріполі наразі продовжує функціонувати і складає списки громадян на евакуацію", - сказано в повідомленні.

"23 березня корабель "Костянтин Ольшанський" вирушив з України та через чотири доби дістанеться берегів Лівії. Він планує зайти у порт міста Тріполі, паралельно проробляється можливість заходу і в інші порти вздовж лівійського узбережжя", - йдеться в повідомленні.

"У зв’язку з цим МЗС України ще раз звертається з нагальним проханням до українських громадян, які нині перебувають на території Лівії, скористатися цією можливістю, щоб залишити зону бойових дій", - йдеться в повідомленні.

"Будь ласка, координуйте свої дії з посольством України в Тріполі з тим, щоб можна було визначити орієнтовну кількість та місцезнаходження наших громадян з метою забезпечення відповідного планування", - просить МЗС.

"Тих українців, які мешкають в глибині країни, просимо знайти можливість дістатися до узбережжя. Просимо також родичів тих українців, які перебувають в Лівії, вийти на зв’язок з рідними і переконати їх в доцільності евакуації", - сказано в повідомленні.

Телефони "гарячої лінії" посольства України в Лівії:

+218-21-360-86-65,

+218-21-360-86-64.

Телефон "гарячої лінії" МЗС України у м. Києві 238-16-57.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...