Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова зібралися обкласти даниною заїжджих артистів

Четвер, 24 березня 2011, 11:56

Мінкульт планує до кінця 2011 року ввести гастрольний збір в розмірі 1% - 5%.

Про це в інтерв'ю Комерсант-Україна сказав міністр культури Михайло Кулиняк.

"Сподіваюся, що зміни до закону "Про гастрольні заходи" будуть прийняті Верховною Радою до кінця 2011 року. Ми пропонуємо гастрольний збір в розмірі від 1% до 5%", - сказав він.

За словами міністра, розраховуватися гастрольний збір буде, "виходячи з аншлагової вартості гастрольного заходу".

"Для заходів за участю творчих колективів та окремих виконавців театрального, академічного, народного музичного мистецтва - 1%, для гастролей естрадних, циркових колективів та окремих виконавців у цих жанрах - 3%, а 5% будуть відраховувати за шоу-програми нічні клуби, вар'єте, кафе, ресторани ", - сказав він.

За словами Кулиняка, отримані кошти будуть направлятися до Державного спецфонду підтримки гастрольної діяльності вітчизняних театральних колективів та окремих виконавців.

На питання, чи не боїться він, що концертні агентства, які везуть в Україну іноземних артистів, через великі відрахування не зможуть працювати, міністр відповів:
 
"Не боюся. Дивіться, середня аншлагова вартість залу оперного театру складає близько 80 тис. грн, а 5% від цієї суми - 4 тис. грн. Як ви думаєте, організатори гастролей зможуть заплатити до бюджету таку суму - з урахуванням того, що квитки на концерт якогось відомого виконавця коштують мінімум 500-1000 грн? Так, зможуть!".

На думку Кулиняка, заперечення концертних агентств пояснюються тим, що зазвичай вони "показують збитки, а після введення гастрольного збору продемонструють свої доходи і вийдуть з тіні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування