Україна попросила в ООН допомоги в евакуації громадян

Четвер, 24 березня 2011, 18:32

Україна просить Організацію Об’єднаних Націй сприяти безпечній евакуації громадян України, що перебувають на території Лівії.

Про це повідомили в центрі новин ООН, передає "Радіо "Свобода".

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв звернувся до генсека організації Пан Ґі Муна з проханням допомогти встановити контакти з багатонаціональними силами в регіоні з метою гарантування безпечної евакуації людей.

Він також повідомив про те, що для евакуації українців направлений десантний корабель "Костянтин Ольшанський", що буде перебувати в лівійських територіальних водах і морських портах у період з 27 березня до 19 квітня.

На борту корабля перебувають 107 осіб екіпажу, дві зенітних артилерійських установки і два ракетних комплекси.

Однак в коментарі "Українській правді" речник МЗС Олександр Дикусаров наголосив, що корабель не братиме участь в жодних військових діях.

"Цей корабель прямує до Лівії виключно з гуманітарною місією допомоги українським громадянам, які перебувають на території цієї країни. І в жодних військових діях брати участі не буде", - наголосив Дикусаров.

Раніше Міністерство закордонних справ закликало громадян України, що перебувають у Лівії, скористатися можливістю евакуації з країни на десантному кораблі.

За даними дипломатів, наразі бажання евакуюватися з Лівії виявили близько 20 громадян України.

З 15 лютого в Лівії відбувалися масові акції протесту з вимогою відсторонення від влади лідера Лівії Муаммара Каддафі, що переросли в збройний конфлікт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...