У Росії хочуть приструнити Шустера

П'ятниця, 25 березня 2011, 07:27

Інститут країн СНД звинувачує телеведучого Савіка Шустера в антиросійській пропаганді.

Про це заявив депутат Держдуми Росії, керівник Інституту країн СНД Костянтин Затулін у четвер, виступаючи на круглому столі "Про російський і російськомовний рух України" в Держдумі, повідомляє УНІАН.

"Що, хіба можна вважати державні канали та їх ведучих ідейними прихильниками Партії регіонів і російсько-українських відносин?", - запитав Затулін.

"Це коли Савік Шустер працює на державному каналі і не пропускає будь-якого випадку, щоб не роздути будь-яку дрібницю в російсько-українських відносинах до становища скандалу! Він же працює не на приватному, а на державному каналі", - обурився він.

його співробітниця тиждень тому стала прес-секретарем президента України", - додав російський депутат.

Затулін вважає, однією з головних проблем російського руху в Україні відсутність підтримки у ЗМІ.

У свою чергу, директор філіалу інституту країн СНД в Україні Володимир Корнілов закликав російську владу висловити невдоволення діями Шустера.

"Дійсно, те, що він творить зараз на державному телебаченні, розпалюючи ненависть до Росії за гроші українських платників податків, не вписується в жодні рамки. На мою думку, на це, рано чи пізно, якась дипломатична реакція, реакція Росії, нехай навіть і непублічна, має бути", - заявив він.

На думку Корнілова, російський капітал підтримує ті українські ЗМІ, в яких з`являються критичні щодо Росії й росіян матеріали.

"За роки кризи західні інвестиції в українські ЗМІ практично пішли і відмовилися співробітничати з українською пресою. На ринку ЗМІ присутній, фактично, лише російський капітал. Тобто ті бренди, які використовуються проти Росії, росіян, російського руху – часто це бренди російських ЗМІ. Це часто-густо", - сказав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування