Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко - до ЄС: Не дайте Україні перетворитися на явну диктатуру

П'ятниця, 25 березня 2011, 14:53

Європейський союз має відреагувати на події в Україні, "поки ще можливо повернутись до демократії".

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в інтерв’ю "Der Standard", текст якого наводить її прес-служба.

"Дуже важливо відреагувати зараз, поки авторитаризм не перетворився на диктатуру", - сказала Тимошенко.

Вона очікує від ЄС, щоб він "правильно оцінив те, що сьогодні відбувається в Україні".

"Ми вітали резолюцію Європейського парламенту по Україні. Але тепер важливо зрозуміти, чи усвідомили зміст цієї резолюції Янукович та його оточення. Якщо ні, тоді було б доречно дізнатись про це зараз. Якщо вони просто ігнорують резолюцію, тоді, можливо, варто було б вжити якихось підтримуючих заходів з боку Європейського парламенту", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що, прагнучи вcтупити до ЄС, Україна взяла на себе певні зобов’язання, які "включають зміцнення свобод, прав людини, демократії, верховенства права, справедливості у соціальній сфері та відкритості економіки".

"Якщо всього цього не відбудеться, а все буде навпаки, тоді ЄС, який наразі веде переговори з Україною щодо Угоди про асоціацію, повинен поставити пряме запитання, чи не суперечать риторика і позиція президента його діям та його так званим реформам", - заявила Тимошенко.

"Тому роль ЄС щодо того, щоб не дати Україні перетворитись на явну диктатуру, є величезною. Я б навіть сказала, що вона є вирішальною", - наголосила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування