Екс-прем'єр прогнозує справжній корупційний скандал

П'ятниця, 25 березня 2011, 18:11

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає новою корупційною оборудкою влади її намір виставити на продаж акції "Нафтогазу".

Про це вона заявила в аеропорту після свого повернення з Брюсселя, повідомляє її персональний сайт.

"Я думаю, що в Україні назріває справжній корупційний скандал. Саме тому, що нашу національну цінність - газотранспортну систему разом з усім державним видобутком газу, яким є "Нафтогаз", сьогодні хочуть так само, як і "Укртелеком", в тіні частково приватизувати", - зазначила Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" нагадала про високу вартість активів "Нафтогазу".

"Люди, на жаль, не знають, що "Нафтогаз" сьогодні, в принципі, не має ціни, тобто ця компанія - безцінна насправді. Якщо сьогодні з нуля будувати таку саму систему, на мій погляд, це буде коштувати більше 150 мільярдів доларів. Це величезний скарб України", - зазначила вона.

Тимошенко переконана, що виведення акцій "Нафтогазу" на міжнародні біржі призведе до нового збагачення представників чинної влади та її оточення.

"Те, що зараз вони збираються частину акцій переписати на себе і за це майже нічого не заплатити - це злочин. Я думаю, що це тема, яка буде стосуватися не тільки України, а буде стосуватися енергетичної безпеки інших країн, в тому числі й ЄС, які отримують сьогодні природний газ через українську газотранспортну систему", - вважає лідер партії "Батьківщина".

"Я зараз буду особливу увагу приділяти махінації, корупційній оборудці, яка буде відбуватися навколо "Нафтогазу", - підкреслила Тимошенко.

Як відомо, Віктор Янукович заявив про можливість продажу частини акцій "Нафтогазу" на міжнародних біржах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...