Тимошенко попросила Європу проконтролювати демократію в Україні

П'ятниця, 25 березня 2011, 21:14

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко просить європейських політиків закласти в угоду про асоціацію з Україною реальні механізми збереження демократії в країні.

Про це вона заявила після повернення з Брюсселя, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Говорячи про те, чим Європейський Союз може допомогти в Україні в ситуації, що склалася, Тимошенко зазначила, що європейські політики можуть по-іншому підійти до укладення угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Україною.

"Щоб в цій угоді були не тільки декларації про свободу, демократію, правосуддя, сьогодення парламентаризму, справедливості, солідарності - це дуже хороші слова. Там потрібно прописувати механізми, які допоможуть України відійти від краю прірви, яка називається диктатура. Ми стоїмо на краю цієї прірви", - заявила вона.

"Я звернулася з проханням, щоб угода про асоціацію було дуже ретельно відпрацьована, щоб всі умови співробітництва в рамках Східного партнерства, які зараз переглядаються, точно так само були спрямовані на те, щоб повернути Україні справжнє правосуддя, справжній парламентаризм, щоб не позбавити Україну остаточно чесних виборів, щоб повернути справедливість і солідарність", - заявила Тимошенко.

Як відомо, раніше повідомлялося, що екс-прем'єр просить європейських лідерів допомогти Україні в підписанні угоди про асоціацію до кінця року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News