Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів, що Україна без НАТО може дружити з усіма

Субота, 26 березня 2011, 12:44

Президент Віктор Янукович вважає, що позаблоковий статус України знову вивiв вiдносини Москви i Києва на рiвень реального стратегiчного спiвробiтництва.

На українсько-в'єтнамському бiзнес-форумi в Ханої (В'єтнам) суботу він зазначив, що ухвалений у 2010 роцi закон про принципи внутрiшньої та зовнiшньої полiтики України, який задекларував позаблоковий статус держави, створив умови для нормального безперешкодного спiвробiтництва з Росiєю, США та ЄС.

"Принцип позаблоковостi - це об'єктивна потреба нової України, зумовлена сучасними геополiтичними реалiями. Вiдмовившись вiд участi у вiйськових союзах, ми не тiльки зняли значне внутрiшньополiтичне напруження навколо цього питання, а й зробили крок на шляху пiдвищення рiвня безпеки у всiй Європi", - наголосив Янукович.

Янукович також ознайомив в'єтнамських бiзнесменiв з планами України пiдписати угоду про асоцiацiю з Європейським союзом, яка мiститиме створення зони вiльної торгiвлi, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Переконаний, що ми можемо не лише досягти окреслених вище цiлей, а й закрiпити за собою позицiї впливової регiональної держави", - сказав вiн.

Янукович зазначив, що про пiдвищення авторитету України на мiжнароднiй аренi свiдчить той факт, що Україну обрано головою Комiтету мiнiстрiв Ради Європи (КМРЄ) в поточному роцi, а також вона головуватиме в Органiзацiї з безпеки та спiвробiтництва в Європi (ОБСЄ) у 2013 роцi.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування