Януковичу і його дружині близький балет

Понеділок, 28 березня 2011, 11:30

Президенту Віктору Януковичу і його дружині Людмилі Янукович близьке балетне мистецтво.

Про це заявив художній керівник Донецького національного академічного театру опери і балету ім. Солов’яненка Вадим Писарєв на прес-конференції перед відкриттям міжнародного конкурсу балету імені Сержа Лифаря, який проходить під патронатом Людмили Янукович.

Відповідаючи на питання про те, чому цей конкурс проходить під патронатом дружини президента, Писарєв сказав, що їй, як і її чоловіку, близьке це мистецтво, і вони здавна є прихильниками балету.

"Все, що пов`язане з балетом, Людмила Олександрівна патронує. Тому що ми (родини Писарєва і Януковича) були сусідами 12 років (жили) на вулиці 50-річчя СРСР (у Донецьку), і я весь час запрошував і Віктора Федоровича, і Людмилу Олександрівну на свої вистави", - пояснив він.

"Тому балет для них дуже близький, вони, дійсно, вже не дилетанти у цьому мистецтві, а розуміються (на цьому мистецтві). І довіряють мені своє ім`я, тому що їм не соромно буде за мене, за конкурс", - сказав художній керівник.

Писарєв також зазначив, що Янукович підтримує Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря і виступає гарантом того, що конкурс пройде на високому рівні.

"Людмила Янукович – це підтримка конкурсу, саме підтримка. Розумієте, не було б її підтримки, можливо, і спонсорів не було б… Я не кажу, що мені так легше знаходити спонсорів, вони просто бачать рівень високий цього конкурсу, і тоді всі, як не важко сьогодні в Україні, але всі прагнуть допомогти", - сказав він.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування