У більшості кажуть, що Тимошенко "переводить стрілки"

Вівторок, 29 березня 2011, 11:17

У фракції "БЮТ-Батьківщина" підтверджують спроби підкупу депутатів у Верховній Раді.

"Я знаю, що такі факти справді існують", - сказав заступник голови фракції Юрій Одарченко газеті "Комерсант-Україна".

"Але прізвищ депутатів, яких схиляють на свій бік представники більшості, називати не буду - навіщо мені підставляти колег?", - додав він.

Хоча лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко не став коментувати заяву лідера блоку й партії Юлії Тимошенко про нову кампанію зі "скупки тушок".

"Я зараз в окрузі, тому ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію не можу - просто не володію темою", - сказав Кириленко.

Представникам Партії регіонів відомо, що готується перехід у більшість депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина", але вони заперечують свою причетність до цього, пише газета.

Як відомо, Тимошенко в понеділок у своєму Twitter написала: "У Раді почалася нова кампанія скупки "тушок". У них (представників влади) нове правило: украв - купи "тушку". Тариф - $1-3 млн/шт. Нашим депутатам дзвонять цілими днями".

Відповідаючи потім на запитання про причини можливого переходу опозиціонерів у більшість, Тимошенко сказала: "ПР хоче мати 226 власних "тушок". Їм дешевше докупити декілька, ніж утримувати фракції КПУ й Литвина з їхніми недитячими апетитами".

Однак у фракціях Компартії й Народної партії (колишня фракція Блоку Литвина) спростовують заяву Тимошенко й упевнені, що більшість поповниться за рахунок "бютівців", які мають спільний бізнес із "регіоналами".

Так член фракції КПУ Олександр Голуб зазначив: "Немає жодного факту, який би доводив, що комуністів хтось "утримує" і задовольняє якісь "недитячі апетити". Подібні заяви - лише спроба відволікти суспільство від кризи жанру, у якій опинилася Юлія Тимошенко".

А заступник голови фракції Народної партії Олег Зарубінський заявив: "У депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" з депутатами Партії регіонів настільки серйозні бізнес-відносини, про які, я думаю, відомо Юлії Володимирівні, що в цій заяві чітко простежується спроба перевести стрілки".

"Тому не їй кивати на нас - на відміну від БЮТ, кількість депутатів нашої фракції з останніх виборів не змінилася", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування