Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На підприємстві, яке купуватиме Ахметов, звільняють людей

Вівторок, 29 березня 2011, 20:29

На підприємстві "Західенерго" масово скорочують людей напередодні приватизації.

Про це заявив депутат від "БЮТ-Батьківщина" Олександр Гудима у Львові, повідомляє прес-служба БЮТ.

Депутат розповів, що направив звернення до Генпрокурора, міністра енергетики та вугільної промисловості, голів Львівської, Івано-франківської та Вінницької облдержадміністрацій і облрад з проханням зупинити процес скорочення робочих місць на підприємстві.

У депутатському зверненні Гудима звертає увагу на те, що в "Західенерго" розпочалося безпрецедентне масове (до 20%) скорочення робочих місць.

Для цього прийняте тимчасове положення про надання одноразової грошової виплати працівникам підприємства при звільненні за власним бажанням або за згодою сторін.

Працівникам, що погоджуються на звільнення, обіцяють фінансову допомогу, а тим, що не погоджуються, погрожують звільненням відразу після приватизації вже без фінансової компенсації.

За словами Гудими, скорочення робочих місць у "Західенерго" здійснюється без жодних юридичних підстав, згідно усних вказівок представника майбутнього власника у наглядовій раді компанії.

За його словами, виходячи з графіку запропонованих матеріальних виплат, скорочення повинно бути здійснене до 29 квітня 2011 року, а саме до початку продажу контрольного пакету акцій ВАТ.

Як відомо, менеджмент "Західенерго" контролює Ренат Ахметов.

3 березня Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ "Донбаська паливно-енергетична компанія" на придбання акцій "Західенерго", що забезпечує перевищення 25 % голосів у вищому органі управління емітента

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування