Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заманює в Україну інвесторів і обіцяє хороший "клімат"

Четвер, 31 березня 2011, 08:27

Президент Віктор Янукович запрошує брунейських підприємців до активної співпраці з Україною.

Про це він заявив у ході україно-брунейського бізнесу-форуму, повідомляє прес-служба президента.

Янукович сказав, що Україна зараз упевнено рухається шляхом комплексних реформ, "вже вдалося зупинити спад в економіці, спричинений світовою фінансово-економічною кризою, та розпочати етап сталого економічного розвитку".

"Тому ми також розраховуємо, що азійський, і зокрема, брунейський бізнес вбачатиме в Україні надійного та передбачуваного партнера, перспективи співробітництва з яким є різнобічними та безмежними", - сказав президент. 

Він зазначив, що Україна має вигідне геополітичне розташування і є привабливим і перспективним полем для інвестицій.

"Ми активно працюємо над вдосконаленням державних механізмів поліпшення інвестиційного клімату в Україні", - наголосив також Янукович.

"У своїй програмі уряд України передбачив низку заходів, спрямованих на стимулювання інвестиційної діяльності. Насамперед це стосується пріоритетних для нашої держави галузей. Маю на увазі транспорт, енергетику, телекомунікації, екологію, розвиток муніципальної інфраструктури тощо", - сказав президент.

За його словами, приріст іноземних інвестицій в економіку України в 11,6% у 2010 році свідчить про "збільшення довіри до української влади з боку іноземних інвесторів".

"Ми зацікавлені у використанні брунейського досвіду в реалізації таких проектів, як "Чисте місто", "Якісна вода", "Нове життя", "Місто майбутнього", - сказав Янукович.

Він також закликав брунейців долучатися до проекту будівництва в Україні морського терміналу з прийому зрідженого газу. Перспективними напрямками співпраці Янукович назвав і реалізацію проектів у рамках підготовки до Євро-2012, сільське господарство, переробну промисловість, житлове будівництво, сферу телекомунікацій.

Україна також зацікавлена у співпраці з Брунеєм у сферах нафто-газовидобутку, авіабудування, туризму, інфраструктурного розвитку, будівництва, подолання наслідків стихійних лих, в аграрному секторі, додав президент.

"Україна відкрита для діалогу з брунейським бізнесом на всіх рівнях – від малих і середніх підприємств до найбільших корпорацій... Запрошую вас відвідати Україну з метою встановлення партнерських контактів…", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування