Мельниченко: Кучма збирається шантажувати Януковича

Четвер, 31 березня 2011, 08:59

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко вважає, що екс-президент Леонід Кучма збирається шантажувати чинного президента Віктора Януковича.

Як заявив він Радіо "Свобода", Кучма уникає очної ставки, щоб дочекатися повернення Януковича з-за кордону і зустрітися з президентом особисто.

"Леонід Кучма будь-якими шляхами затягує проведення очної ставки, щоб особисто зустрітися з Януковичем найближчими днями і шантажувати Януковича", - заявив Мельниченко.

"У Кучми є деякі аргументи, якими він хоче шантажувати Януковича, щоб Янукович дав вказівку щодо припинення слідчих дій, зокрема, і очних ставок. Щоб слідство "спустити на гальмах", - стверджує екс-майор Держохорони.

"Саме для цього Кучма ігнорував попередження, що слідчі дали йому ще у понеділок", - додав він.

За словами Мельниченка, ще у понеділок слідчі Генпрокуратури попереджали Кучму, що його адвокат Ігор Фомін може бути відсторонений від справи через те, що він у 2003 році мав стосунок до захисту екс-генерала міліції Олексія Пукача, який є фігурантом карної справи, порушеної зараз у відношенні екс-президента.

Як відомо, у середу, 30 березня, очна ставка між Мельниченком і Кучмою вчергове не відбулася. Як пояснив Кучма, очну ставку перенесли на його прохання на наступний тиждень у зв’язку з тим, що ГПУ відсторонила від справи його українського адвоката Фоміна і один адвокат (американський) не встиг з усім ознайомитися.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...