Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-адвокат Пукача каже, що Кучму вимагали "здати" ще в 2003-му

Четвер, 31 березня 2011, 09:39

Екс-адвокат Олексія Пукача Сергій Осика стверджує, що в Пукача намагалися отримати свідчення проти екс-президента Леоніда Кучми ще в 2003 році.

Про це Осика, який захищав Пукача під час його першого затримання в 2003 році, сказав газеті "Сегодня".

"Днями з’явилася інформація, що Пукач, будучи затриманий у 2003-му, нібито дав свідчення про вбивство Гонгадзе. Але це неправда ", - заявив Осика.

"Згадайте хронологію подій. Кучма вилітає в Угорщину з тридобовим візитом. Генпрокурор Піскун одразу санкціонує затримання Пукача. І наступного дня, до закінчення візиту, Кучма терміново повертається в Україну. Чому? Відповідь на поверхні: для того, щоб одразу зняти Піскуна й прибрати його команду, яка розслідувала справу Пукача", - упевнений адвокат.

Він повідомив: "Сам Пукач мені розповідав, що, коли його затримали, перед ним слідчі виклали 4 фотографії: Кучми, Литвина, Кравченка й Фере (не називаючи прізвищ, але, звісно, Пукач усіх знав на обличчя). І запропонували: здай цих людей, розкажи, як вони дали тобі команду вбити Гонгадзе".

"Тобто готувалася змова проти Кучми. Якби Пукач погодився, Кучма незабаром, образно кажучи, одягнув би наручники", - сказав Осика.

"Причому впевнений, це не було особистою ідеєю Піскуна, він на той момент був у команді з кимсь, хто й затіяв цю змову. Причому генпрокурор Піскун добряче ризикував і програв, його зняв президент, який повернувся надто рано", - зазначив він.

"А Пукач не погодився тоді когось здати, тому все розсипалося. Потім "відрегулювали" питання в суді - повірте, дуже серйозні люди займалися тим, щоб випустити Пукача. Тому що команда, швидше за все, була від президента", - сказав Осика.

"Кучма зрозумів, що Піскун зіграв подвійну роль, ось і зняв його. А Пукач не зламався, нікого не здав, тому його на волю й випустили. Зараз – інша річ, у Пукача явно погоджена позиція з ГПУ. Тому, вважаю, він отримає в суді максимум 12 років. А Кучма знову вийде сухим, тому що плівки не визнають речдоком", - вважає колишній захисник Пукача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: