Тігіпко обіцяє революцію в банкрутстві

Четвер, 31 березня 2011, 16:49

Кабмін готує революційні зміни регламентів при банкрутстві підприємств.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко під час конференції, організованої інвестиційною компанією "Драгон Капітал".

"Буде ціла революція в підходах до банкрутства. Ми повинні швидко шукати нового власника і швидко запускати в економіку підприємства, які зараз роками можуть бути в ситуації банкрутства", - сказав він.

За словами Тігіпка, змінами передбачається скоротити термін ухвалення рішення по майну банкрута до 100 днів.

Крім того, віце-прем'єр повідомив про наміри влади спростити процедуру реєстрації та припинення бізнесу: 10 законопроектів щодо дерегуляції можуть бути прийняті вже у квітні-травні.

Новими ініціативами передбачено, що наявність статуту не буде обов'язковою для створення компанії. Крім того, можуть бути скасовані вимоги щодо мінімального статутного капіталу та використання печаток.

За словами Тігіпка, планується скоротити термін відкриття бізнесу "в рази", з нинішніх 23 днів, а термін закриття бізнесу - з кількох років, до 90 днів.

Крім того, за його словами, готується постанова уряду, спрямована на спрощення процедури виділення землі під будівництво.

Також віце-прем'єр повідомив, що підготовлено три законопроекти щодо легалізації зарплат. "Ми введемо деякі поняття, які можуть не сподобатися бізнесу", - сказав він, але не став вдаватися в деталі.

Разом з тим, Тігіпко висловив думку, що адміністративна реформа не принесе належної фінансової віддачі.

"Я не думаю, що ми значні гроші отримаємо від адміністративної реформи. Можемо скоротити кількість держслужбовців, але я можу сказати, що у нас з іншого боку є і соціальні питання", - зазначив він.

Тігіпко також зазначив, що уряд поки не зміг провести комплексні зміни в сфері держзакупівель на законодавчому рівні: близько 160-170 мільярдів гривень щорічно може проходити через цю систему.

"15-20% може бути економія, якщо тендери будуть відкритими і прозорими", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...