Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман поскаржилася на "антиукраїнську провокацію"

Середа, 9 березня 2011, 09:55

Інформація про те, що письменник Василь Шкляр відмовився від Шевченківської премії на прохання заступниці глави адміністрації президента Ганни Герман є "антиукраїнською провокацією".

Про це "Українській правді" заявила сама Герман.

"Я вважаю, що ця заява - антиукраїнська провокація в день народження Шевченка", - зазначила вона.

Герман обурена цією заявою, і вважає, що те видання, яке допустило такий коментар, має перепросити.

У свою чергу письменник Шкляр заявив "Українській правді": "Це чергова провокація, яка йде з того самого джерела, від Дмитра Табачника і його команди".

"Ці люди працюють брутально, послідовно, щоб скомпрометувати моє ім'я. Я приймав рішення про перенесення вручення мені премії цілком самостійно, і навіть не наважувався порадитися з близькими людьми", - сказав він.

"Очевидно, ці провокатори, які кинули на мене тінь підозри, що начебто я робив це під впливом Банкової, занепокоєні збуренням у суспільстві. Зокрема, їх дуже схвилювала ініціатива Юрія Андруховича і ентузіазм багатьох українців, які хочуть вручити мені народну Шевченківську премію", - додав письменник.

"Я стоятиму на своїй вимозі до кінця. Якщо мене вчора підтримували тисячі людей, то сьогодні мене підтримують мільйони", - наголосив Шкляр.

Як відомо, в середу, 9 березня, у Каневі буде вручена Шевченківська премія за низку художніх творів у розмірі 250 тисяч гривень кожна.

Напередодні вручення премії виник скандал, у результаті якого Василь Шкляр, автор роману "Чорний ворон", який визначив для премії Шевченківський комітет, фактично відмовився від премії, попросивши президента перенести його нагородження "на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування