Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Польщі все ж їде до "бездушних" росіян

Неділя, 10 квітня 2011, 16:45

Президент Польщі Броніслав Коморовський не планує скасовувати запланований на 11 квітня, візит до Росії для вшанування пам’яті жертв Смоленської катастрофи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у неділю польським ЗМІ заявив радник президента Томаш Наленч.

Як відомо, церемонія вшанування буде спільною з президентом Росії Дмитром Медведєвим.

Наленч назвав "бездушним" вчинком заміну росіянами таблички з написом на камені, встановленому на місці падіння польського літака, зауваживши, що на сьогодні ще не визначено місце, куди обидва президенти покладатимуть квіти.

"Я не уявляю собі, аби два президенти, будучи в Катині, на з’явилися на місці авіакатастрофи та не вшанували пам’ять жертв", - додав він.

Наленч також висловив думку, що табличку на камені замінили без вказівки Кремля.

У неділю представники найбільшої опозиції партії "Право і справедливість" заявили, що очікують на скасування візиту Коморовського до Росії через інцидент із заміною таблички.

Як повідомляв УНІАН, перші заходи із відзначення перших роковин Смоленської трагедії, які пройшли в суботу в Смоленську, розпочалися зі скандалу. Виявилося, що росіяни без відома поляків замінили табличку на меморіальному камені на місці катастрофи, виключивши згадку про те, що делегація їхала на відзначення 70-х роковин Катинської трагедії.

Родичі жертв назвали дії росіян "приниженням поляків", а МЗС Польщі заявив, що глава держави не буде покладати квіти під замінену табличну під час візиту до Смоленська 11 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування