Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську працює одна гілка метро, маршрутники возять людей безкоштовно

Вівторок, 12 квітня 2011, 08:25

Одна з двох ліній мінського метрополітену буде тимчасово закрита через вибух, який стався в понеділок на станції "Жовтнева".

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на білоруське державне телебачення.

"У штатному режимі почне у вівторок роботу лінія метро "Автозаводська". Друга лінія - "Московська", де на станції "Жовтнева" 11 квітня прогримів вибух, поки працювати не буде", - говориться в повідомленні.

З метою забезпечити перевезення пасажирів, влада Мінська розпорядилися вивести додаткові автобуси на маршрути, які проходять паралельно лінії метрополітену, яка тимчасово не працює.

Між тим, водії мінських маршрутних таксі у зв’язку з вибухом у метро відмовляються брати гроші за проїзд, повідомляє радіостанція "Комерсант ФМ".

"Маршрутники після вибуху возять безкоштовно. Росії ще далеко до такої взаємовиручки!", - передає радіостанція повідомлення користувачів сервісу мікроблогів "Twitter".

Вибух на станції метро "Жовтнева" у Мінську стався в понеділок увечері. Підозрюють, що це був теракт.

За останнім даними Центру інформації й громадських зв’язків КДБ Білорусії, число загиблих у результаті теракту досягло 12 осіб, 149 осіб звернулися в установи охорони здоров’я по медичну допомогу.

"На 2:30 (за білоруським часом) 12 квітня число загиблих досягло 12 осіб, шестеро з яких на цей час упізнані", - зазначили в КДБ.

Зі 149 людей, які звернулися по медичну допомогу, 22 людини перебувають у важкому стані, 30 осіб - із травмами середньої тяжкості.

У прес-службі президента Білорусі з посиланням на міністра внутрішніх справ Анатолія Кулешова повідомили, що за попередніми даними, потужність вибуху склала в тротиловому еквіваленті від 5 до 7 кг; у результаті вибуху утворилася воронка діаметром близько 80 см.

Вибуховий пристрій приблизно "було під лавкою на платформі напроти другого вагона поїзда, що прямував із боку площі Перемоги до площі Незалежності".

"Вибуховий пристрій був начинений металевими кульками діаметром близько 1 см. На момент вибуху в даному місці було близько 300 людей", - уточнили в прес-службі.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вже доручив створити слідчу групу з розслідування теракту в мінському метро, посилити заходи безпеки, "вивернути все навиворіт", але знайти всіх винних. За його словами, винні у вибуху в мінському метро кинули владі серйозний виклик.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування