МНС візьметься за створення служби допомоги за єдиними номером

Вівторок, 12 квітня 2011, 12:31

Міністерство надзвичайних ситуацій буде впроваджувати систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Як повідомляє прес-служба відомства, президент 6 квітня затвердив Положення про МНС, у якому делегував право приймати рішення про створення, реорганізацію та ліквідацію спеціальних підрозділів і формувань відповідної системи.

"Таким чином президент України остаточно припинив дискусію, що тривала понад чотири місяці, стосовно органу, який впроваджуватиме в Україні систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112", - сказано в повідомленні.

"Все це дозволяє Міністерству надзвичайних ситуацій офіційно спільно з МВС, МОЗ, Міністерством енергетики та вугільної промисловості приступити до реалізації зазначеної функції і впровадження в Україні нової системи координації зусиль екстрених та аварійних служб всіх зазначених відомств, інших органів виконавчої влади і місцевого самоврядування", - зазначає МНС.

Відомство запевняє, що "це дасть можливість суттєво підвищити рівень запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, а також створити додаткові гарантії захисту життя і здоров’я громадян України та іноземців, наблизити їх до світових стандартів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування