Мельниченко: "Якщо мене закриють, то мені живим не вийти"

Вівторок, 12 квітня 2011, 13:18

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко заявив, що якщо його посадять у СІЗО, то живим він звідти не вийде.

Про це він сказав під час конференції на порталі ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на питання, чи готовий Мельниченко до того, що проти нього порушать кримінальну справу за незаконний запис розмов вищих державних діячів, він заявив: "Сьогодні в Україні можливо все, і я до цього готовий".

"Якщо олігархи, які стоять біля Януковича, поставлять йому умову, - так, мене елементарно можуть закрити у СІЗО, і живим звідти мені практично вже вийти не можна буде. Я це також знаю. І все роблю свідомо", - зазначив екс-майор.

Крім того, коментуючи питання про те, як йому вдавалося непомітно міняти диктофон у кабінеті Кучми, Мельниченко заявив: "Коли відбувся слідчий експеримент, всі ахнули і побачили, як я за 4 секунди міняю диктофон".

"І навіть камера Генпрокуратури, на яку все писали, не змогла зафіксувати момент встановлення і зміни диктофона", - додав він.

"Я згоден, що робити записи в головному кабінеті держави - не морально, якщо там сидять моральні люди. Але якщо там сидять бандити, то мій обов'язок як офіцера був викрити цю банду, адже я давав присягу на вірність народу України", - зазначив Мельниченко.

Також, відповідаючи на питання чи не піариться він на справі Гонгадзе, екс-майор заявив: "Без піару не буде розслідування. Особистих рахунків з Леонідом Даниловичем я ніколи не зводив і зводити не збираюся".

"Я завжди говорив, у тому числі і на очній ставці, що у мене немає до нього як до людини, як до Кучми, негативних емоцій. Але він на посаді президента скоював злочини, за які треба відповідати", - сказав Мельниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування