У МЗС вирішили, що США хвалять владу Януковича

Вівторок, 12 квітня 2011, 14:46

Звіт Держдепу США містить позитивні оцінки влади України в забезпеченні захисту прав людини.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу у вівторок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Звіт за 2010 рік має в загальному позитивні оцінки щодо України протягом першого року президентства Віктора Януковича", - сказав він.

"У документі зазначено, що уряд України забезпечує належний захист прав людини", - підкреслив Волошин.

За його словами, у звіті міститься багато критичних зауважень щодо системних проблем в урядових структурах, для вирішення яких нинішня влада проводить глибокі реформи, а ці проблеми були успадковані за минулі періоди.

Волошин підкреслив, що МЗС України та інші відомства, зокрема, у сфері правоохоронної діяльності, аналізують висновки американських експертів щодо стану справ у сфері захисту прав людини.

"Українське зовнішньополітичне відомство високо цінує увагу американської сторони до стану справ щодо забезпечення прав і свобод людини в Україні, а також визнання певного прогресу в цій сфері. Ми не бачимо політичного підтексту в зазначеному щорічному звіті", - сказав він.

Як відомо, 8 квітня на сайті Держдепу США був опублікований "Звіт про права людини: Україна, 2010 рік", в розділі "Посадова корупція і прозорість влади" якого зазначалося, що боротьба з корупційними проявами в Україні залишається неефективною і покарання за них застосовуються вкрай рідко.

У звіті підкреслюється, що українське законодавство передбачає кримінальне покарання за хабарництво, проте корупція залишається широко розповсюдженою проблемою і в минулому році була широко поширена у виконавчій, законодавчій і судової гілках влади і в суспільстві.

Крім того, у звіті аналізується політична мотивація вибірковості судового переслідування за корупційні дії, а також хабарництво в правоохоронних і судових органах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...