Для Кучми включили платівку десятирічної давнини

Вівторок, 12 квітня 2011, 15:58

Три генерали просять генпрокурора відновити справу проти Миколи Мельниченка за розголошення держтаємниці.

Про це заявив колишній заступник глави СБУ (1997, 2006-2007), депутат II скликання генерал-лейтенант Олександр Скіпальський на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Ми просимо генпрокурора Пшонку скасувати незаконне рішення колишнього генпрокурора Піскуна про закриття порушеної проти Мельниченка кримінальної справи за розголошення державної таємниці", - сказав він.

Генерали також просять дати правову оцінку матеріалам і діям, які мають ознаки статті 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

Скіпальський переконаний, що Мельниченко, порушивши військову присягу, сховавшись за кордоном з таємними документами і розкривши їх зміст, завдав значної шкоди країні.

Генерал вважає, що кримінальна справа, порушена проти екс-президента Леоніда Кучми є демонстрацією виборчого та поспішного застосування теорії права і базується на підставі незаконного прослуховування.

Його підтримав генерал-лейтенант Іван Білас, який брав участь у прес-конференції. "Зібрані неправомірним шляхом матеріали не можуть бути доказом чиєїсь вини", - сказав він.

Генерал-лейтенант, глава партії "Вітчизна" Вілен Мартиросян висловив надію, що президент Віктор Янукович стане на захист Кучми.

"Ми просимо, щоб він (Янукович) став на захист другого президента, який для нього дуже багато зробив", - зазначив він.

Як відомо, "плівки Мельниченка" визнані речовим доказом у справі за обвинуваченням Кучми у перевищенні влади і службових повноважень, що призвели до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

У 2001 році, під час акції "Україна без Кучми", Скіпальський, Білас і Мартиросян також виступали на підтримку Кучми.

Крім того, раніше дев'ять народних артистів України та СРСР написали звернення до генпрокурора на захист Кучми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News