Москаль: поруч із тілом Гонгадзе лежали останки часів Другої світової

Середа, 13 квітня 2011, 10:06

Останки людей з місця, де було виявлено тіло Георгія Гонгадзе, найімовірніше відносяться до періоду Другої світової війни.

Як повідомляє депутат Геннадій Москаль, це випливає з відповіді за підписом першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна на його запит з цього приводу.

"Повідомляю, що в ході досудового слідства у кримінальній справі про вбивство журналіста Г.Гонгазде впродовж серпня-вересня 2009 року здійснено огляд місцевості, де, за показаннями обвинуваченого О.Пукача було скоєно вбивство та поховано тіло Г.Гонгадзе", - цитує він відповідь із Генпрокуратури.

"На відстані від 5 до 90 метрів від указаного О.Пукачем місця в землі виявлено скелети та кістки восьми людей. За висновками судово-медичних експертиз, смерть цих людей (практично і час поховання) настала більше ніж 40 років тому. Зажиттєвих пошкоджень, у тому числі й таких, які могли б призвести до смерті, не виявлено", - сказано в відповіді на депутатський запит.

Москаль направив звернення до ГПУ після того, як екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляв, що на місці виявлення тіла Гонгадзе співробітники СБУ знайшли останки ще 8 людей, які загинули насильницькою смертю, і називав це таємними похованнями вбитих органами МВС людей, що були об’єктами переслідувань режиму Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...