"Незручного" головреда газети Коломойського таки звільнили

Середа, 13 квітня 2011, 11:02

Головного редактора "Газеты по-киевски" Сергія Тихого звільнено.

Відповідне рішення було ухвалено на загальних зборах ТОВ "Видавництво "Пресцентр" 11 квітня, повідомляє Телекритика з посиланням на прес-службу холдингу "Главред-медіа".

Як зазначається у повідомленні, 98% присутніх на зборах учасників проголосували за зняття Тихого із займаної посади "у зв'язку із незадовільними показниками діяльності Товариства".

За даними Телекритики, за всю новітню історію української преси лише одного менеджера було звільнено з подібним формулюванням.

Водночас новим генеральним директором компанії переважною більшістю голосів обрано Олексія Газубея, який раніше очолював газету "Блик".

Сам Тихий заявив, що категорично не згоден з оцінкою його роботи.

"Я пропрацював на цій посаді 8,5 років, за цей час проект з нуля вийшов на ті показники рейтингу NRS, які він має, стабільно входячи в першу трійку. Від початку конфлікту представниками власника робилися спроби звести його в суто економічну площину. Я вже неодноразово стверджував з аргументами, які неможливо спростувати, що економікою тут і не пахне", - сказав він.

"Скажіть, публічна заява про те, що "Газета по-киевски" не вийде, поки редактор там Тихий, це що? Відповідаю: це типовий тиск, грубе втручання в редакційну політику", - додав Тихий.

Призначення Газубея Тихий не захотів оцінювати.

"Я вважаю, що зміщення мене, засновника цього проекту, є безпідставним, тенденційним і несправедливим. А пану Газубею бажаю успіхів в особистому житті, а також міцного здоров'я", - сказав він.

Тихий не бачить майбутнього в "Газеты по-киевски" після місячного блокування її виходу.

"Принаймні це буде не "Газета по-киевски" в тому вигляді, в якому вона існувала всі ці роки, в якому її полюбили сотні тисяч киян", - сказав він.

На запитання, чи має він намір оскаржувати своє звільнення, Тихий відзначив, що з юридичної точки зору воно відбулося без порушень.

Водночас новопризначений керівник "Газеты..." Олексій Газубей наголосив, що "Газета по-киевски" є одним із знакових медійних брендів в Україні.

"Останнім часом видання переживало складний період. Я сподіваюсь, що мій досвід та знання дозволять разом із творчим колективом "Газеты по-киевски" підняти видання на якісно новий рівень", - сказав він.

Як відомо, "Газета по-киевски" місяць не виходила друком через конфлікт інвестора з головним редактором.

Власник "Главред-медіа", до якого входить "Газета…", Ігор Коломойський заявив, що жоден номер видання не вийде доти, поки головним редактором залишається Тихий.

Водночас Тихий наполягав на політичному підтексті його звільнення, а Київська незалежна медіа-профспілка заявляла, що блокування газети розпочалося після того, як в одному з її номерів вийшла стаття про спілкування президента Віктора Януковича з народом у прямому ефірі на рік його президентства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування