Луценко: Заяви Кузьміна – брехня. Я нічого не затягую

Середа, 13 квітня 2011, 11:15

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спростовує заяву заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про те, що у СІЗО він не став читати свою справу швидше.

"Жодного разу я не читав 5 чи навіть 100 сторінок, як заявляє Кузьмін. Тим більшою дурницею є його заява про моє бажання затягнути процес до виборів", - наголосив Луценко, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

"Я нічого не збираюся тягнути, жодного дня! Адже це - моє життя! Тим більше, що депутатство ніколи не входило до моїх пріоритетів", - додав він.

Щодо заяви заступника генпрокурора про можливість втечі за кордон, Луценко вчергове зауважив:

"Ні про яку втечу не може йти мова. Я знав про свій арешт ще восени. Але чітко знав – втеча, хай навіть від незаконного переслідування, буде зрадою людей, які мені вірять. Після перемоги Януковича надто багато діячів продалося й злякалося. Я бачив своїм завданням довести, що не все продається й не всі бояться".

Оцінюючи шанси на найближче засідання суду, Луценко наголосив: "Я не змінив своїх переконань та оцінок нинішньої злодійсько-олігархічної колоніальної влади. Ні на які компроміси з совістю я не піду. Тому рішення про скасування або продовження арешту залежить виключно від політичних планів президента".

На думку Луценка, такі заяви Кузьміна "демонструють брехливі методи ГПУ".

Як відомо, Луценко був заарештований 26 грудня 2010 року і наразі перебуває у Лук’янівському СІЗО.

Найближчим часом має відбутися чергове засідання Апеляційного суду, на якому буде визначена подальша доля Луценка.

Нещодавно Кузьмін заявив, що у СІЗО Луценко не став швидше читати свою справу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування