Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засуджений за замах на Кернеса вийшов із в'язниці

Четвер, 14 квітня 2011, 10:08

Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ звільнив з-під варти екс-депутата Московської райради Харкова Олега Медведєва.

Таке рішення суд ухвалив 12 квітня за касаційною скаргою Медведєва, який був обвинувачений у підготовці замаху на Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса, пише "Комерсант-Україна".

Вирок суду остаточний і оскарженню не підлягає.

Олег Медведєв був затриманий у грудні 2007 року за підозрою в підготовці замаху на Михайла Добкіна й Геннадія Кернеса, які займали на той час посади мера Харкова й секретаря міськради відповідно.

У травні 2008 року Кернес оприлюднив зроблений у 2007 році запис телефонної розмови. У ході бесіди Медведєв домовлявся зі своїм партнером по бізнесу Борисом Зайцевим про організацію замаху на Добкіна й Кернеса.

4 червня 2010 року Апеляційний суд Харківської області засудив Олега Медведєва до 10 років позбавлення волі за ст. 14, 27 і 115 КК ("підготовка до навмисного вбивства").

Медведєв із вироком не погодився й у тому ж місяці подав касаційну скаргу у Вищий спеціалізований суд.

Як повідомила газеті мати засудженого Людмила Медведєва, у ході розгляду суд перекваліфікував обвинувачення у відношенні Олега Медведєва й змінив вирок.

"При визначенні покарання суд урахував термін, проведений Олегом у в'язниці. Його відпустили прямо в залі суду", - розповіла вона, хоча не змогла уточнити статтю КК, за якою в підсумку був засуджений її син.

У цілому Олег Медведєв, затриманий у грудні 2007 року, звільнений потім під підписку про невиїзд і знову взятий під варту наприкінці 2008 року, провів за ґратами близько 2,5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування