Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку закривають три школи

П'ятниця, 15 квітня 2011, 12:07

Донецька міськрада ухвалила рішення закрити три школи.

Як повідомляє "Острів", прийнято рішення закрити загальноосвітні школи №111 з українською мовою навчання та №121 з російською мовою навчання, а також школу №154.

Депутати також вирішили перейменувати школу №2 з поглибленим вивченням англійської мови, позбавивши її цього статусу.

У тексті рішень зазначається, що працівникам, які звільняються в результаті ліквідації шкіл, запропонують працевлаштуватися в інших загальноосвітніх навчальних закладах комунальної форми власності.

Прокурор міста Донецька Олександр Ольмезов заявив журналістам, що по кожній школі буде проведена перевірка, чи враховували депутати всі аспекти, приймаючи рішення про їх закриття.

Також міська прокуратура розгляне заяви батьків і громадських організацій, йдеться у повідомленні.

Водночас, як повідомила прес-служба партії "Наша Україна", близько півсотні "нашоукраїнців", активісти інших політичних організацій та представники батьківських комітетів шкіл пікетували міськраду з вимогою не закривати навчальні заклади.

"Батьки наголошують на тому, що влада прирікає цілі райони на соціальну деградацію та вимирання, бо немає школи – немає перспективи для молоді", - йдеться у повідомленні.

"Будь-які виправдання владою закриття цих шкіл нестачею бюджетного фінансування, на фоні більше 40% зростання видатків в держбюджеті 2011 року на обслуговування органів центральної влади, не можуть бути прийняті", - наголосили у партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: