Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: в Україні декілька систем оподаткування

П'ятниця, 15 квітня 2011, 12:16

Економічна політика влади призвела до створення декількох прихованих систем оподаткування українських громадян.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, спілкуючись з журналістами регіональних ЗМІ, повідомляє її сайт.

"Коли підвищують ціни на газ, на електроенергію, на тепло, гарячу воду — це більш потужна система оподаткування, ніж звичайний податок, який сплачують господарюючи суб'єкти", - зазначила вона.

"Сьогодні люди відчувають на собі їх оподаткування. І цей податок ніхто стримати не може. Це потогінна система, яка буде викачувати останні копійки з українських громадян", - сказала Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" вважає помилковим уявлення про те, що в Україні існує одна система оподаткування.

"Насправді, систем оподаткування в Україні декілька, починаючи з того, що всі енергетичні ресурси нашому народові постачають монополії. Людина не може ухилитися, обминути це й піти купити в іншому місті", - зазначила вона.

"Це електроенергія, газ, тепло, гаряча і холодна вода, водовідведення. Це найпотужніша система оподаткування в державі, і це знаходиться сьогодні в руках декількох великих кланів", - додала Тимошенко.

На її думку, "неконтрольований випуск наявних грошей також можна розглядати як додатковий податок на доходи громадян", йдеться у повідомленні.

"Коли емісійні процедури робляться непрофесійно, спонтанно, без розрахунку наслідків, то підвищення цін на всі товари, які споживають люди, - це і є система оподаткування", - зазначила Тимошенко.

"Емісійний центр сьогодні в руках родини першої людини, а це значить, що емісія буде продовжуватися, тому що вони в цьому бачать систему свого збагачення. Цей ризик є дуже великим", - наголосила вона.

"Тому що розбалансування бюджетів домогосподарств може призвести до самих непрогнозованих наслідків, а це як мінімум - до падіння купівельної спроможності і згортання малого бізнесу", - сказала лідер "Батьківщини".

"Я думаю, що вже сьогодні малий бізнес відчуває, що їх товар не купують. Тому що купівельна спроможність сьогодні впала, як мінімум, за нашими розрахунками на 42,3%", - зазначила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування